- Schil de aardappelen en de pastinaken en snij in grove stukken.
- Verwijder het groen van de preien. Snij het wit in de lengte in 2 en snij in fijne halvemaantjes.
- Snipper de sjalot fijn.
- Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.
1 Kook de aardappelen en de pastinaak 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Plet samen met 2 dl melk tot een puree en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2 Smelt intussen de boter in een pan met antiaanbaklaag en stoof de sjalot en de prei 5 Ã 8 min. Bestrooi met de bloem en laat even al roerend drogen op het vuur. Giet er 4 dl melk beetje bij beetje en al roerend bij en laat indikken tot een saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
3 Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een kookpot. Voeg een flinke snuif zout en peper toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Zet het vuur af en laat de kabeljauw 10 min. afgedekt garen in de hete bouillon. Schep met een schuimspaan uit de kookpot en laat een beetje uitlekken.
Verdeel de vis over de borden en overgiet met wat preisaus. Werk af met wat waterkers en serveer met de pastinaakpuree.