Kabeljauw met pancetta en pittige puree

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 kabeljauwhaasjes (diepvries)
  • 4 sneetjes pancetta (charcuterie)
  • 300 g prinsessenbonen
  • 400 g zachtkokende aardappelen
  • 50 g rucola
  • 0.5 bosje lente-uitjes
  • 0.5 takje rozemarijn (vers)
  • 2 eetl. tapenade (zwarte)
  • 0.5 dl verse room
  • 0.5 eetl. boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (ontdooitijd + 10 min.)
  2. - Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  3. - Schil de aardappelen en snij in stukken.
  4. - Snipper de lente-uitjes fijn, hak de rucola grof en rits de naaldjes van de rozemarijn.
  5. - Besmeer elk kabeljauwhaasje met 1 eetl. zwarte tapenade. Bestrooi met de rozemarijn en wikkel er 2 sneetjes pancetta rond. Leg naast elkaar in een ovenschaal.
  6. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. 2 Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met de boter en de room. Meng er de grofgehakte rucola en de fijngesnipperde lente-uitjes onder. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. 3 Besprenkel ondertussen de kabeljauwhaasjes met de olijfolie en zet 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.
  9. 4 Kook de prinsessenbonen 7 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de boontjes 2 min.