Indische curry met kip en butternut

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 250 g kippenblokjes (beenhouwerij)
  • 250 g butternutpompoen
  • 0.5 gele raap
  • 0.5 courgette
  • 0.5 plantje koriander
  • 1 cm gember
  • 0.5 stengel citroengras
  • 0.5 zoete aardappel
  • 0.5 rode ui
  • 125 g thaise rijst
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1.5 eetl. groenecurrypasta
  • 1 dl kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water)
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • peper en zout

Recipe

  1. (15 min.)
  2. - Schil de pompoen, de raap en de zoete aardappel en snij in blokjes van ± 2 cm.
  3. - Snij de courgette in blokjes van ± 2 cm.
  4. - Snipper de rode ui fijn.
  5. - Rasp de gember en snipper de koriander fijn.
  6. - Halveer de stengel citroengras en kneus met de platte kant van uw mes.
  7. 1 Verhit de olijfolie in een stoofpot (het liefst met dikke bodem) en stoof de ui, de gember en het citroengras 2 à 3 min. Voeg de kippenblokjes toe en laat 5 min. bakken op een hoog vuur.
  8. 2 Zet het vuur lager en voeg de blokjes pompoen, de raap en de zoete aardappel toe. Laat 5 min. stoven. Voeg de courgette toe en laat nog 1 min. stoven.
  9. 3 Blus met de kokosmelk en de kippenbouillon. Breng op smaak met de currypasta. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Dek af en laat nog 20 min. pruttelen op een zacht vuur. Roer regelmatig.
  10. 4 Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de helft van de koriander onder.
  11. 5 Verwijder het citroengrs uit de curry en werk af met de rest van de koriander.