Broccolisalade met kikkererwten en pinda's

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 0.5 broccoli
  • 50 g ongezouten pinda's
  • 1 el sesamzaadjes
  • 120 g kikkererwten
  • 0.5 bosje koriander
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 limoenen
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie

Recipe

  1. Blancheer de broccoli in kokend gezouten water, giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
  2. Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken. Stort uit op een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de kikkererwten gedurende 20 minuten in de oven.
  3. Verwarm hetlimoensap, de gembersiroop, de sojasaus en de sesamolie en laat even inkoken. Rooster de pindanoten in een anti-kleefpannetje.
  4. Bak de broccoliroosjes nog even op in een pannetje in wat olijfolie.
  5. Stel een salade samen met de broccoliroosjes, geroosterde kikkererwten en pindanoten en werk af met de gember-sojasiroop en sesamzaadjes.