Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de tomaten in vier en leg ze in een grote ovenschaal,samen met 1 ui in vier stukken en de hele, ongepelde knoflookteentjes. Kruid met peper en zouten besprenkel met 4 el olijfolie. Heb je nog wat tijm en/of rozemarijn liggen? Voeg ze toe aan de tomaten voor een nóg betere saus! Zet in de oven.
Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de tomaten in vier en leg ze in een grote ovenschaal,samen met 1 ui in vier stukken en de hele, ongepelde knofl ookteentjes. Kruid met peper en zouten besprenkel met 4 el olijfolie. Zet in de oven.
Doe de bulgur, wat zout en 3 dl water in een kookpot. Breng aan de kook en laat 5 min. sudderenop een heel laag vuurtje. Voeg de rest van de olijfolie toe en meng.
Haal de aubergines uit de ovenschaal en houd ze warm. Haal ook de tomaten, de knofl ook ende ui met een schuimspaan uit de ovenschaal en giet het mengsel door een fi jne zeef in een kom.Gebruik een pollepel om er zoveel mogelijk sap uit te duwen. Kruid naar wens.
Dien de aubergines op met de saus, bestrooi met de resterende peterselie en serveer de bulgur erbij.