Hamburger met tagliatelle in champignon-spinaziesaus
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
2 hamburgers (beenhouwerij)
100 g babyspinazie
0.5 bosje lente-uitje
125 g kastanjechampignons
125 g oesterzwammen
0.5 teentje knoflook
1.25 dl extra lichte room (7 % v.g.)
25 g geraspte grana padano
0.5 eetl. boter
125 g tagliatelle
0.5 eetl. bloem
0.5 eetl. olijfolie
0.5 snuifje nootmuskaat
peper en zout
Recipe
- Snij de kastanjechampignons in 4. Scheur de oesterzwammen in kleinere stukken.
- Snipper het knoflook fijn.
- Snij de lente-uitjes in fijne ringen en hou wat groen apart voor de afwerking.
1 Kook de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
2 Verhit intussen de olijfolie in een grote kookpot en stoof de lente-uitjes en het knoflook glazig. Voeg de kastanjechampignons en de oesterzwammen toe en bak 2 min. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Voeg de spinazie toe en laat 5 min. bakken. Bestrooi met de bloem en laat 1 min. bakken. Voeg de room toe en laat nog 2 à 3 min. pruttelen op een zacht vuur.
3 Verhit de boter in een pan en bak de hamburgers 3 à 4 min. aan elke kant.
4 Roer de tagliatelle onder de champignon-spinaziesaus.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de grana padano en het groen van de lente-uitjes. Serveer er de hamburger bij.