Hamburger met tagliatelle in champignon-spinaziesaus

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 hamburgers (beenhouwerij)
  • 100 g babyspinazie
  • 0.5 bosje lente-uitje
  • 125 g kastanjechampignons
  • 125 g oesterzwammen
  • 0.5 teentje knoflook
  • 1.25 dl extra lichte room (7 % v.g.)
  • 25 g geraspte grana padano
  • 0.5 eetl. boter
  • 125 g tagliatelle
  • 0.5 eetl. bloem
  • 0.5 eetl. olijfolie
  • 0.5 snuifje nootmuskaat
  • peper en zout

Recipe

  1. - Snij de kastanjechampignons in 4. Scheur de oesterzwammen in kleinere stukken.
  2. - Snipper het knoflook fijn.
  3. - Snij de lente-uitjes in fijne ringen en hou wat groen apart voor de afwerking.
  4. 1 Kook de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  5. 2 Verhit intussen de olijfolie in een grote kookpot en stoof de lente-uitjes en het knoflook glazig. Voeg de kastanjechampignons en de oesterzwammen toe en bak 2 min. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Voeg de spinazie toe en laat 5 min. bakken. Bestrooi met de bloem en laat 1 min. bakken. Voeg de room toe en laat nog 2 à 3 min. pruttelen op een zacht vuur.
  6. 3 Verhit de boter in een pan en bak de hamburgers 3 à 4 min. aan elke kant.
  7. 4 Roer de tagliatelle onder de champignon-spinaziesaus.
  8. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de grana padano en het groen van de lente-uitjes. Serveer er de hamburger bij.