Groentewok met tofoe en rijstnoedels

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 135 g tofoe (versmarkt)
  • 125 g peultjes
  • 125 g champignons
  • 100 g sojascheuten
  • 0.25 bosje lente-uitjes
  • 0.5 groen pepertje
  • 1 onbehandelde sinaasappelen (bio)
  • 3 cm gember
  • 0.5 teentje knoflook
  • 200 g rijstnoedels
  • 1 eetl. sesamzaad
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • 1.5 eetl. arachideolie
  • sesamolie (enkele druppels)
  • 2 eetl. sojasaus
  • peper en zout

Recipe

  1. (15 min.)
  2. - Rasp de gember fijn.
  3. - Rasp de schil van de sinaasappelen (zonder het wit) en pers ze.
  4. - Snij de tofoe in blokjes van 1 cm.
  5. - Snij de lente-uitjes in schuine stukken, de peultjes schuin in 2 en de champignons in 4.
  6. - Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
  7. - Snipper het knoflook fijn.
  8. 1 Meng de helft van de gember met de sinaasappelzeste, de honing en 2 eetl. sojasaus in een grote mengkom. Voeg de tofoeblokjes toe en laat 30 min. marineren in de koelkast. Roer na 15 min. eens goed om.
  9. 2 Kook ondertussen de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en besprenkel met enkele druppels sesamolie en 1 eetl. arachideolie. Meng goed.
  10. 3 Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok en bak de oppervlakkig drooggedepte tofoe. Haal uit de wok.
  11. 4 Verhit 1 eetl. arachideolie in dezelfde wok en bak de rest van de gember, het groene pepertje en het knoflook 1 min. Voeg alle groenten toe (hou nog wat lente-uitjes apart voor de afwerking) en roerbak kort. Doe het sinaasappelsap erbij en laat rustig sudderen tot de peultjes beetgaar zijn.
  12. 5 Doe de rijstnoedels, de gebakken tofoe en 2 eetl. sojasaus erbij. Laat nog even opwarmen.
  13. Bestrooi met de sesamzaadjes en de rest van de lente-uitjes.