- Rasp de schil van de sinaasappelen (zonder het wit) en pers ze.
- Snij de tofoe in blokjes van 1 cm.
- Snij de lente-uitjes in schuine stukken, de peultjes schuin in 2 en de champignons in 4.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
- Snipper het knoflook fijn.
1 Meng de helft van de gember met de sinaasappelzeste, de honing en 2 eetl. sojasaus in een grote mengkom. Voeg de tofoeblokjes toe en laat 30 min. marineren in de koelkast. Roer na 15 min. eens goed om.
2 Kook ondertussen de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en besprenkel met enkele druppels sesamolie en 1 eetl. arachideolie. Meng goed.
3 Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok en bak de oppervlakkig drooggedepte tofoe. Haal uit de wok.
4 Verhit 1 eetl. arachideolie in dezelfde wok en bak de rest van de gember, het groene pepertje en het knoflook 1 min. Voeg alle groenten toe (hou nog wat lente-uitjes apart voor de afwerking) en roerbak kort. Doe het sinaasappelsap erbij en laat rustig sudderen tot de peultjes beetgaar zijn.
5 Doe de rijstnoedels, de gebakken tofoe en 2 eetl. sojasaus erbij. Laat nog even opwarmen.
Bestrooi met de sesamzaadjes en de rest van de lente-uitjes.