Griekse pasta met pitavlees, pompoen en feta

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 250 g vlees voor pita (beenhouwerij)
  • 200 g butternutpompoen (vruchtvlees)
  • 0.5 gele paprika
  • 0.5 wortel
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 1 rode uien
  • 50 g feta (blok)
  • 200 g griekse pasta (risoni)
  • 1 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (15 min.)
  2. - Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
  3. - Schil de wortel en snij in de lengte in 4. Snij daarna in kleine stukjes.
  4. - Snij de rode uien in ringen.
  5. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
  6. - Snipper de peterselie fijn.
  7. 1 Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
  8. 2 Kook intussen de stukjes wortel en pompoen 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  9. 3 Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de rode ui en de paprikablokjes 5 min. Voeg de pompoen en de wortel opnieuw toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  10. 4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en roerbak het pitavlees 5 min.
  11. 5 Meng het pitavlees en de groenten onder de pasta.
  12. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de peterselie. Verkruimel er de feta over.