R
ecipe
DB
Random recipe
Calendar
Manage
Ingredients
Tags
System jobs
Source
Edit
Gratin van Griekse pasta met veggiereepjes en feta
Made
...
times
• First:
...
• Last:
...
Plan
Ingredients
Apply
87.5 g
spek (vegan)
2
paprika's in verschillende kleuren
0.25 plantje
basilicum
0.5
rode ui
1 teentjes
knoflook
50 g
ontpitte zwarte olijven
37.5 g
feta
2 eetl.
ricotta
125 g
griekse pasta (risoni)
170 g
kikkererwten (blik)
165 g
kerstomatensalsa
1 eetl.
olijfolie
0.5 eetl.
oregano
zwarte peper (molen)
zout
Recipe
(15 min.)
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes.
- Snipper het knoflook en de rode ui fijn.
- Snij de olijven in ringetjes.
- Scheur de helft van de basilicumblaadjes in stukken.
- Meng de feta onder de ricotta en kruid met peper.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
(15 min. + 20 min. in de oven)
1 Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking).
Giet af.
2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig.
Voeg de vegetarische reepjes toe en bak nog 2 min. Haal uit de pan.
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en roerbak de paprikareepjes 5 min. Breng op
smaak met de stukjes basilicum en de oregano, peper en zout.
4 Voeg de Griekse pasta, de helft van de olijven, de reepjes, het knoflook,
de ui, de kikkererwten en de kerstomatensalsa toe.
5 Doe in een ovenschaal en verdeel er het fetamengsel over. Bestrooi met de
rest van de olijven.
6 Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum.