Gratin van Griekse pasta met veggiereepjes en feta

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 87.5 g spek (vegan)
  • 2 paprika's in verschillende kleuren
  • 0.25 plantje basilicum
  • 0.5 rode ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 50 g ontpitte zwarte olijven
  • 37.5 g feta
  • 2 eetl. ricotta
  • 125 g griekse pasta (risoni)
  • 170 g kikkererwten (blik)
  • 165 g kerstomatensalsa
  • 1 eetl. olijfolie
  • 0.5 eetl. oregano
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (15 min.)
  2. - Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
  3. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes.
  4. - Snipper het knoflook en de rode ui fijn.
  5. - Snij de olijven in ringetjes.
  6. - Scheur de helft van de basilicumblaadjes in stukken.
  7. - Meng de feta onder de ricotta en kruid met peper.
  8. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  9. (15 min. + 20 min. in de oven)
  10. 1 Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking).
  11. Giet af.
  12. 2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig.
  13. Voeg de vegetarische reepjes toe en bak nog 2 min. Haal uit de pan.
  14. 3 Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en roerbak de paprikareepjes 5 min. Breng op
  15. smaak met de stukjes basilicum en de oregano, peper en zout.
  16. 4 Voeg de Griekse pasta, de helft van de olijven, de reepjes, het knoflook,
  17. de ui, de kikkererwten en de kerstomatensalsa toe.
  18. 5 Doe in een ovenschaal en verdeel er het fetamengsel over. Bestrooi met de
  19. rest van de olijven.
  20. 6 Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  21. Haal uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum.