Gnocchi met spinazie en boerenworst

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 boerenworsten varken (beenhouwerij)
  • 400 g verse spinazie
  • 0.5 rood pepertje
  • 0.25 plantje basilicum
  • 0.5 takje rozemarijn (vers)
  • 1 rode uien
  • 1 teentjes knoflook
  • 200 g gnocchi
  • 1.5 eetl. pijnboompitten
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (20 min.)
  2. - Snij de boerenworsten in stukjes van 3 cm.
  3. - Hak de spinazie grof.
  4. - Snipper de rode uien en het knoflook fijn.
  5. - Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet) en snipper fijn.
  6. - Rits de blaadjes van de rozemarijn en scheur de blaadjes van het plantje basilicum.
  7. - Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  8. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rode uien, het pepertje, het knoflook en de rozemarijn glazig. Voeg de stukjes worst toe, bak goudbruin aan elke kant en laat 5 min. verder garen. Haal uit de pan.
  9. 2 Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en laat de spinazie slinken. Kruid met zwarte peper en zout.
  10. 3 Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  11. 4 Doe de gnocchi en de worsten bij de spinazie. Roer goed en voeg de pijnboompitten en het basilicum toe.