Gevulde koolrabi met geroosterde krieltjes

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 200 g varkensgehakt (beenhouwerij)
  • 200 g bloemkoolrijst (diepvries)
  • 2 koolrabi's
  • 125 g champignons
  • 0.5 rode paprika
  • 400 g krielaardappelen
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 teentje knoflook
  • 75 g tapenade sweet pepper (versmarkt)
  • 25 g parmezaan (blok)
  • 1.5 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (20 min.)
  2. - Schil de koolrabi’s.
  3. - Snij de champignons in 4.
  4. - Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
  5. - Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
  6. - Snipper het knoflook en de rode ui fijn.
  7. - Rasp de parmezaan.
  8. (25 min. + 35 min. in de oven)
  9. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  10. 2 Kook de koolrabi’s 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat wat afkoelen.
  11. 3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en laat 5 min. bakken. Doe er de diepgevroren bloemkool en de paprika bij en bak nog 3 min. Kruid met zwarte peper en zout.
  12. 4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het gehakt
  13. goudbruin. Maak het los met een vork. Voeg toe aan de gestoofde groenten en meng er de tapenade onder.
  14. 5 Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed door elkaar. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
  15. 6 Snij een dekseltje van de koolrabi’s en hol ze uit met een
  16. koffielepel tot op ongeveer 1 cm van de rand. Vul de koolrabi’s met de gehaktmengeling. Bestrooi met de parmezaan en zet er het dekseltje opnieuw op.
  17. 7 Haal de krieltjes uit de oven en schik er de gevulde koolrabi’s tussen. Zet nog 15 à 20 min. in de oven.