Gevulde gehaktballetjes in zoete uiensaus met erwtenpuree

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 300 g boerengehakt (beenhouwerij)
  • 200 g erwten (diepvries)
  • 0.5 kg aardappelen
  • 1 uien
  • 85 g griekse yoghurt
  • 7.5 minimozzarellabolletjes
  • 0.5 ei
  • 0.5 eetl. boter
  • 1 eetl. paneermeel
  • 1 eetl. luikse siroop
  • 0.5 eetl. mosterd
  • 16.5 cl donker bier (vb lefort)
  • 0.25 koffiel. nootmuskaat
  • peper en zout

Recipe

  1. - Snij de uien in ringen.
  2. - Meng het ei en het paneermeel onder het boerengehakt. Verdeel het gehakt in 15 gelijke porties. Duw in elke portie een mozzarellabolletje. Rol tot egale balletjes.
  3. - Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  4. Bereiding (30 min.)
  5. 1 Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Voeg de laatste 3 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en prak fijn met een pureestamper. Roer er de Griekse yoghurt onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  6. 2 Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de balletjes gaar en goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
  7. 3 Doe de uiringen bij de balletjes en bak goudbruin. Overgiet met het bier en roer er de Luikse siroop en de mosterd onder. Laat nog 10 à 15 min. verder garen op een zacht vuur.