Gevulde gehaktballetjes in zoete uiensaus met erwtenpuree
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
300 g boerengehakt (beenhouwerij)
200 g erwten (diepvries)
0.5 kg aardappelen
1 uien
85 g griekse yoghurt
7.5 minimozzarellabolletjes
0.5 ei
0.5 eetl. boter
1 eetl. paneermeel
1 eetl. luikse siroop
0.5 eetl. mosterd
16.5 cl donker bier (vb lefort)
0.25 koffiel. nootmuskaat
peper en zout
Recipe
- Snij de uien in ringen.
- Meng het ei en het paneermeel onder het boerengehakt. Verdeel het gehakt in 15 gelijke porties. Duw in elke portie een mozzarellabolletje. Rol tot egale balletjes.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
Bereiding (30 min.)
1 Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Voeg de laatste 3 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en prak fijn met een pureestamper. Roer er de Griekse yoghurt onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
2 Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de balletjes gaar en goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
3 Doe de uiringen bij de balletjes en bak goudbruin. Overgiet met het bier en roer er de Luikse siroop en de mosterd onder. Laat nog 10 à 15 min. verder garen op een zacht vuur.