- Snij de butternutpompoenen in de lengte doormidden en verwijder de pitten en de draden. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de pompoenen met het snijvlak naar boven 45 min. in de voorverwarmde oven.
- Snipper intussen de ui en het knoflook fijn.
- Hak de spinazieblaadjes grof.
- Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en er met een deegrol of glazen
fles over rolt).
- Verkruimel de feta.
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
1 Kook de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie
verpakking).
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui
en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Kruid met de nootmuskaat, de tijm, peper en zout.
3 Roer de quinoa los met een vork en meng er de spinazie, de walnootpitten en de feta onder. Verdeel de quinoamengeling over de butternutpompoenen. Zet 10 min. onder de ovengrill.