Gevulde butternut met quinoa, spinazie en feta

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 1 butternutpompoenen
  • 200 g verse spinazie
  • 100 g feta (blok)
  • 100 g quinoa
  • 5 walnootpitten
  • 0.5 ui
  • 0.5 teentje knoflook
  • 2.5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • 0.5 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 0.165 koffiel. nootmuskaat
  • peper en zout

Recipe

  1. (55 min.)
  2. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. - Snij de butternutpompoenen in de lengte doormidden en verwijder de pitten en de draden. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de pompoenen met het snijvlak naar boven 45 min. in de voorverwarmde oven.
  4. - Snipper intussen de ui en het knoflook fijn.
  5. - Hak de spinazieblaadjes grof.
  6. - Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en er met een deegrol of glazen
  7. fles over rolt).
  8. - Verkruimel de feta.
  9. - Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
  10. 1 Kook de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie
  11. verpakking).
  12. 2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui
  13. en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  14. Kruid met de nootmuskaat, de tijm, peper en zout.
  15. 3 Roer de quinoa los met een vork en meng er de spinazie, de walnootpitten en de feta onder. Verdeel de quinoamengeling over de butternutpompoenen. Zet 10 min. onder de ovengrill.