R
ecipe
DB
Random recipe
Calendar
Manage
Ingredients
Tags
System jobs
Source
Edit
Gevogeltegyros met Thaise rijst en gestoofde groenten
Made
...
times
• First:
...
• Last:
...
Plan
Ingredients
Apply
250 g
gevogeltegyros (beenhouwerij)
0.5
venkel
1
courgettes
0.25 plantje
platte peterselie
0.5
rode ui
125 g
thaise rijst
1 eetl.
pijnboompitten
2 eetl.
olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Recipe
(10 min.)
- Snipper de rode ui en de peterselie fijn.
- Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en dan in halvemaantjes van 1/2 cm.
- Snij de venkel in de lengte in 4. Verwijder de harde kern en snij de rest in heel fijne reepjes.
(20 min.)
1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de venkel 5 min.
3 Voeg de courgetteblokjes toe en kruid met peper en zout. Laat nog 10 min. garen.
4 Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.
5 Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en roerbak de gevogeltegyros 5 à 7 min.
Verdeel de rijst en de gyros over de borden. Geef er de gestoofde groenten bij. Werk af met rode ui, peterselie en pijnboompitten.