Gevogeltegyros met Thaise rijst en gestoofde groenten

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 250 g gevogeltegyros (beenhouwerij)
  • 0.5 venkel
  • 1 courgettes
  • 0.25 plantje platte peterselie
  • 0.5 rode ui
  • 125 g thaise rijst
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (10 min.)
  2. - Snipper de rode ui en de peterselie fijn.
  3. - Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en dan in halvemaantjes van 1/2 cm.
  4. - Snij de venkel in de lengte in 4. Verwijder de harde kern en snij de rest in heel fijne reepjes.
  5. (20 min.)
  6. 1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  7. 2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de venkel 5 min.
  8. 3 Voeg de courgetteblokjes toe en kruid met peper en zout. Laat nog 10 min. garen.
  9. 4 Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.
  10. 5 Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en roerbak de gevogeltegyros 5 à 7 min.
  11. Verdeel de rijst en de gyros over de borden. Geef er de gestoofde groenten bij. Werk af met rode ui, peterselie en pijnboompitten.