Geroosterde aubergine met gemarineerde pangasiusfilet en puree

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 pangasiusfilets (versmarkt) (gemarineerd)
  • 1.5 aubergines
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 0.5 kg aardappelen
  • 1.5 teentjes knoflook
  • 0.5 dl melk
  • 25 g amandelschilfers
  • 2 eetl. olijfolie
  • 0.5 koffiel. tijm (gedroogd)
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Recipe

  1. - Snipper de peterselie en het knoflook fijn.
  2. - Snij de aubergines in gelijke schijven.
  3. - Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  4. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Schik de aubergines op een bakplaat en kruid met de tijm, peper en zout. Meng het knoflook onder 2 eetl. olijfolie en besprenkel er de aubergines mee. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak met de melk tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  7. Rooster intussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de pangasiusfilets 2 à 3 min. aan elke kant.
  9. Verdeel de puree over de borden en schik er de aubergines op. Leg er een visfilet naast en bestrooi met de amandelschilders en de platte peterselie.