Gemarineerde zalm van de bakplaat met geitenkaas en zoete aardappel

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 gemarineerde zalmtournedos (diepvries)
  • 225 g tapastomaten
  • 100 g babyspinazie
  • 1 gele puntpaprika's
  • 400 g zoete aardappelen
  • 50 g verse geitenkaas
  • 1.5 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (10 min.)
  2. - Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakjes van 1/2 cm dik.
  3. - Verdeel de tapastomaten in trosjes van 3.
  4. - Snij de gele puntpaprika's in de langte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de rest in grove stukken.
  5. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. 1 Leg de plakjes zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  7. 2 Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de spinazie over de zoete aardappelen. Bedek met toefjes geitenkaas, stukken puntpaprika en trosjes tomaten. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
  8. 3 Schik de diepgevroren zalm met de gemarineerde kant naar boven op de groenten en zet nog 10 min. in de voorverwarmde oven.