Gemarineerde zalm van de bakplaat met geitenkaas en zoete aardappel
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
2 gemarineerde zalmtournedos (diepvries)
225 g tapastomaten
100 g babyspinazie
1 gele puntpaprika's
400 g zoete aardappelen
50 g verse geitenkaas
1.5 eetl. olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Recipe
(10 min.)
- Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakjes van 1/2 cm dik.
- Verdeel de tapastomaten in trosjes van 3.
- Snij de gele puntpaprika's in de langte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de rest in grove stukken.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
1 Leg de plakjes zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
2 Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de spinazie over de zoete aardappelen. Bedek met toefjes geitenkaas, stukken puntpaprika en trosjes tomaten. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
3 Schik de diepgevroren zalm met de gemarineerde kant naar boven op de groenten en zet nog 10 min. in de voorverwarmde oven.