Gemarineerde runderbrochette en Griekse pasta met courgette

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 gemarineerde runderbrochettes (beenhouwerij)
  • 1.5 courgettes
  • 0.5 sjalot
  • 1 teentjes knoflook
  • 5 gemarineerde halfgedroogde tomaten (cheritos, versmarkt)
  • 35 g geraspte grana padano
  • 200 g griekse pasta (risoni)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 0.5 koffiel. oregano (gedroogd)
  • 0.5 koffiel. basilicum (gedroogd)
  • 0.5 blokje kippenbouillon
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (10 min.)
  2. - Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
  3. - Rasp de ongeschilde courgettes.
  4. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het knoflook en de sjalot 1 min.
  5. 2 Voeg de Griekse pasta en 8 dl heet water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pata, roer en kook 13 min. op een zacht vuur.
  6. 3 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de runderbrochettes ± 2 min. aan elke kant.
  7. 4 Meng de laatste 5 min. de geraspte courgette en de halfgedroogde tomaten onder de Griekse pasta. Bestrooi met oregano en basilicum. Kruid met peper en zout.
  8. Werk af met de geraspte grana padano.