Gele courgettes met Mexicaanse chili

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 125 g gehakt rund + varken (beenhouwerij)
  • 2 gele courgettes
  • 0.5 rode paprika
  • 0.5 limoen
  • 0.25 plantje koriander
  • 0.5 rode ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 37.5 g geraspte cheddar
  • 200 g rode bonen (blik)
  • 200 g tomatenstukjes (blik)
  • 75 g zoete maïs (blik of bokaal)
  • 2 eetl. chipotlesaus (bokaal)
  • 1.5 eetl. olijfolie
  • 0.25 zakje mexicaanse chili (kruidenmix)

Recipe

  1. (15 min. + 15 min. in de oven)
  2. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. - Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en hol uit met een lepel (blijf ± 1/2 à 1 cm van de rand). Bestrijk de binnenkant van de uitgeholde courgettes met 1 eetl. olijfolie en schik met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
  4. - Snij intussen het vruchtvlees van de courgettes fijn.
  5. - Spoel de rode bonen onder koud water en laat samen met de maïs uitlekken.
  6. - Snipper de rode ui, het knoflook en de koriander fijn.
  7. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in blokjes.
  8. - Snij de limoen in 8 partjes.
  9. 1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het gehakt 5 min. Maak los met een vork.
  10. 2 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 2 min. Voeg het vruchtvlees van de courgette en de paprika toe en zet het vuur wat hoger. Roer regelmatig om en laat 3 min. bakken. Voeg dan de bonen en de maïs toe.
  11. 3 Overgiet met de tomatenstukjes en de chipotlesaus. Kruid met de Mexicaanse chilimix en laat 2 min. sudderen op een zacht vuur.
  12. 4 Voeg het gehakt toe en meng goed. Vul de uitgeholde courgettes met de gehaktmengeling en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.
  13. Werk elke courgettehelft af met koriander en een partje limoen.