R
ecipe
DB
Random recipe
Calendar
Manage
Ingredients
Tags
System jobs
Source
Edit
Gehaktballetjes in kokosmelk met peultjes en cashewrijst
Made
...
times
• First:
...
• Last:
...
Plan
Ingredients
Apply
250 g
gehakt varken + kalf (beenhouwerij)
150 g
kerstomaatjes in tros
125 g
peultjes
1
lente-uitjes
0.5
ui
0.5 teentje
knoflook
125 g
thaise rijst
25 g
cashewnoot
2 dl
kokosmelk (blik)
1.5 eetl.
olijfolie
0.5 blokje
kippenbouillon
zwarte peper (molen)
zout
Recipe
- Hak de cashewnoten grof.
- Snipper de ui, het knoflook en 1 lente-uitje fijn.
Snij het andere lente-uitje in reepjes en hou
apart voor de afwerking.
1 Meng het fijngesnipperde lente-uitje onder het
gehakt en kruid met peper en zout. Rol er balletjes
ter grootte van een pingpongballetje van.
2 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water
(kooktijd: zie verpakking). Giet af en maak los met
een vork. Meng er de noten onder.
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een wokpan en bak
de gehakballetjes ± 10 min. aan alle kanten
goudbruin. Haal uit de pan.
4 Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan
en roerbak de ui en het knoflook 1 min. Meng er
de peultjes onder en overgiet met de kokosmelk.
Verkruimel er het bouillonblokje over.
5 Voeg de minitomaatjes en de balletjes toe en
laat ± 5 min. op een zacht vuur sudderen. Kruid
met peper en zout.
Serveer met de rijst. Werk af met de reepjes
lente-ui.