Gehaktballetjes in kokosmelk met peultjes en cashewrijst

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 250 g gehakt varken + kalf (beenhouwerij)
  • 150 g kerstomaatjes in tros
  • 125 g peultjes
  • 1 lente-uitjes
  • 0.5 ui
  • 0.5 teentje knoflook
  • 125 g thaise rijst
  • 25 g cashewnoot
  • 2 dl kokosmelk (blik)
  • 1.5 eetl. olijfolie
  • 0.5 blokje kippenbouillon
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. - Hak de cashewnoten grof.
  2. - Snipper de ui, het knoflook en 1 lente-uitje fijn.
  3. Snij het andere lente-uitje in reepjes en hou
  4. apart voor de afwerking.
  5. 1 Meng het fijngesnipperde lente-uitje onder het
  6. gehakt en kruid met peper en zout. Rol er balletjes
  7. ter grootte van een pingpongballetje van.
  8. 2 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water
  9. (kooktijd: zie verpakking). Giet af en maak los met
  10. een vork. Meng er de noten onder.
  11. 3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een wokpan en bak
  12. de gehakballetjes ± 10 min. aan alle kanten
  13. goudbruin. Haal uit de pan.
  14. 4 Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan
  15. en roerbak de ui en het knoflook 1 min. Meng er
  16. de peultjes onder en overgiet met de kokosmelk.
  17. Verkruimel er het bouillonblokje over.
  18. 5 Voeg de minitomaatjes en de balletjes toe en
  19. laat ± 5 min. op een zacht vuur sudderen. Kruid
  20. met peper en zout.
  21. Serveer met de rijst. Werk af met de reepjes
    lente-ui.