Fruitige wok met kalkoensneden en oosters sausje

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 300 g kalkoensneden (beenhouwerij)
  • 1 rode paprika's
  • 250 g peultjes
  • 0.25 ananas
  • 0.5 bosje lente-uitjes
  • 1 teentjes knoflook
  • 125 g basmatirijst
  • 0.5 eetl. ahornsiroop
  • 0.5 eetl. wittewijnazijn
  • 1 eetl. ketchup
  • 1 eetl. rijstolie
  • 0.5 koffiel. paprikapoeder
  • peper en zout

Recipe

  1. (15 min.)
  2. - Snij de kalkoensneden in blokjes.
  3. - Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes.
  4. - Snipper de lente-uitjes fijn. Hou het wit en het groen apart.
  5. - Schil de ananas en snij in de lengte in 4. Verwijder de harde kern en snij in blokjes.
  6. - Pers het knoflook.
  7. - Meng de ketchup met 2 eetl. water, de wittewijnazijn en de ahornsiroop.
  8. 1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
  9. 2 Verhit 1 eetl. rijstolie in een (wok)pan. Roerbak het wit van de lenteui en het knoflook 2 min. Voeg de kalkoenblokjes toe en roerbak nog 5 min. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Haal uit de wok.
  10. 3 Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de (wok)pan en roerbak de paprikareepjes, de peultjes en de ananas 5 min. Voeg de kalkoenblokjes en de ketchupsaus toe en laat nog 2 min. opwarmen.
  11. Schep de rijst in diepe borden en verdeel er de wokmengeling over. Bestrooi met het groen van de lente-uitjes.