- Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes.
- Snipper de lente-uitjes fijn. Hou het wit en het groen apart.
- Schil de ananas en snij in de lengte in 4. Verwijder de harde kern en snij in blokjes.
- Pers het knoflook.
- Meng de ketchup met 2 eetl. water, de wittewijnazijn en de ahornsiroop.
1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
2 Verhit 1 eetl. rijstolie in een (wok)pan. Roerbak het wit van de lenteui en het knoflook 2 min. Voeg de kalkoenblokjes toe en roerbak nog 5 min. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Haal uit de wok.
3 Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de (wok)pan en roerbak de paprikareepjes, de peultjes en de ananas 5 min. Voeg de kalkoenblokjes en de ketchupsaus toe en laat nog 2 min. opwarmen.
Schep de rijst in diepe borden en verdeel er de wokmengeling over. Bestrooi met het groen van de lente-uitjes.