Dunne lende met salade van gegrilde courgette en artisjok
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
300 g dunne lende (beenhouwerij)
1 courgettes
50 g rucola
50 g kerstomaten (bio)
0.5 onbehandelde citroen (bio)
1 teentjes knoflook
2 gemarineerde artisjokharten (versmarkt) (+ 3 eetl. olie uit de verpakking)
25 g parmezaan (blok)
0.5 voorgebakken ciabatta
1 eetl. olijfolie
0.75 eetl. witte balsamicoazijn
zwarte peper (molen)
zout
Recipe
(10 min.)
- Rasp de schil van de citroen (niet het wit, u hebt 1 koffiel. zeste nodig). Pers de citroen (u hebt 3 eetl. sap nodig).
- Rasp schilfers van de parmezaan.
- Snij de kerstomaten in 2.
- Snij de ongeschilde courgettes in lange dunne plakken.
- Snij de artisjokharten in 4.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
1 Bak de ciabatta 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en snij in sneetjes.
2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de courgetteslierten 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en schik op een serveerschaal. Verdeel er de kerstomaten en de artisjokharten over. Kruid met peper.
3 Kruid het vlees met peper en zout. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en bak het vlees 2 à 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
4 Doe de olie uit de verpakking van de artisjokken in de pan en pers er het knoflook boven. Laat even bakken. Voeg 3 eetl. citroensap toe en laat even doorwarmen. Laat daarna een beetje afkoelen. Zeef de vinaigrette en voeg 1 koffiel. citroenzeste en de balsamicoazijn toe.
5 Meng de helft van de vinaigrette onder de rucola. Verdeel de rucola over de rest van de groenten. Werk af met de parmezaan.
6 Snij het vlees in sneetjes en serveer met de salade, de sneetjes ciabatta en de rest van de vinaigrette.