Dunne lende met salade van gegrilde courgette en artisjok

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 300 g dunne lende (beenhouwerij)
  • 1 courgettes
  • 50 g rucola
  • 50 g kerstomaten (bio)
  • 0.5 onbehandelde citroen (bio)
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 gemarineerde artisjokharten (versmarkt) (+ 3 eetl. olie uit de verpakking)
  • 25 g parmezaan (blok)
  • 0.5 voorgebakken ciabatta
  • 1 eetl. olijfolie
  • 0.75 eetl. witte balsamicoazijn
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (10 min.)
  2. - Rasp de schil van de citroen (niet het wit, u hebt 1 koffiel. zeste nodig). Pers de citroen (u hebt 3 eetl. sap nodig).
  3. - Rasp schilfers van de parmezaan.
  4. - Snij de kerstomaten in 2.
  5. - Snij de ongeschilde courgettes in lange dunne plakken.
  6. - Snij de artisjokharten in 4.
  7. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
  8. 1 Bak de ciabatta 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en snij in sneetjes.
  9. 2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de courgetteslierten 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en schik op een serveerschaal. Verdeel er de kerstomaten en de artisjokharten over. Kruid met peper.
  10. 3 Kruid het vlees met peper en zout. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en bak het vlees 2 à 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
  11. 4 Doe de olie uit de verpakking van de artisjokken in de pan en pers er het knoflook boven. Laat even bakken. Voeg 3 eetl. citroensap toe en laat even doorwarmen. Laat daarna een beetje afkoelen. Zeef de vinaigrette en voeg 1 koffiel. citroenzeste en de balsamicoazijn toe.
  12. 5 Meng de helft van de vinaigrette onder de rucola. Verdeel de rucola over de rest van de groenten. Werk af met de parmezaan.
  13. 6 Snij het vlees in sneetjes en serveer met de salade, de sneetjes ciabatta en de rest van de vinaigrette.