Curry van groenekool met basmatirijst

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 0.25 groenekool
  • 200 g wortelen
  • 0.5 rood pepertje
  • 1 cm gember
  • 1 teentjes knoflook
  • 150 g basmatirijst
  • 25 g cashewnoten
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 eetl. olijfolie
  • 0.25 blokje groentebouillon
  • 1 eetl. gelecurrypasta
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (15min)
  2. - Schil de wortelen, snij in de lengte in 2 en daarna in stukken van 2 cm.
  3. - Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. - Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
  5. - Snipper het knoflook fijn.
  6. - Schil de gember en hak fijn.
  7. - Verwijder de harde nerf van de koolbladeren en snij in fijne reepjes.
  8. 1 Verhit de olijfolie in een wok en bak de gember, het pepertje en het knoflook 1 min.
  9. 2 Voeg de kool en de wortelen toe. Overgiet met de kokosmelk en 1,5 dl water. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 10 min. stoven.
  10. 3 Kook intussen de rijst gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  11. 4 Meng de currypasta en de cashewnoten onder de groenekool. Laat ± 3 min. afgedekt indikken. Kruid met peper en zout.