R
ecipe
DB
Random recipe
Calendar
Manage
Ingredients
Tags
System jobs
Source
Edit
Curry van groenekool met basmatirijst
Made
...
times
• First:
...
• Last:
...
Plan
Ingredients
Apply
0.25
groenekool
200 g
wortelen
0.5
rood pepertje
1 cm
gember
1 teentjes
knoflook
150 g
basmatirijst
25 g
cashewnoten
2 dl
kokosmelk
1 eetl.
olijfolie
0.25 blokje
groentebouillon
1 eetl.
gelecurrypasta
zwarte peper (molen)
zout
Recipe
(15min)
- Schil de wortelen, snij in de lengte in 2 en daarna in stukken van 2 cm.
- Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
- Snipper het knoflook fijn.
- Schil de gember en hak fijn.
- Verwijder de harde nerf van de koolbladeren en snij in fijne reepjes.
1 Verhit de olijfolie in een wok en bak de gember, het pepertje en het knoflook 1 min.
2 Voeg de kool en de wortelen toe. Overgiet met de kokosmelk en 1,5 dl water. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 10 min. stoven.
3 Kook intussen de rijst gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
4 Meng de currypasta en de cashewnoten onder de groenekool. Laat ± 3 min. afgedekt indikken. Kruid met peper en zout.