Cordon bleu en zoete aardappel gevuld met boontjes
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
2 cordon bleus (beenhouwerij)
200 g fijne prinsessenbonen
0.5 bosje lente-uitjes
0.5 plantje bieslook (diepvries)
2 zoete aardappelen
2 koffiel. tapenade van groene olijven (versmarkt)
0.5 eetl. boter
1.5 eetl. olijfolie
zwarte peper (molen)
peterselie
zoete aardappel
Recipe
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Verwijder de harde uiteindes van de boontjes en snij in stukken van 1 cm.
- Snipper het bieslook en de peterselie fijn.
- Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water.
1 Koek de zoete aardappelen ± 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.
2 Kook intussen de boontjes ± 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
3 Meng de fijngesnipperde kruiden en de lente-uitjes onder de boontjes. Breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, peper en zout.
4 Smelt 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de cordon bleus 4 à 5 min. aan elke kant.
5 Snij elke zoete aardappel in het midden open, maar snij niet helemaal doormidden. Lepel er telkens 1 eetl. tapenade in en wat van de boontjesmengeling.
Serveer elke cordon bleu met een gevulde zoete aardappel.