Cordon bleu en zoete aardappel gevuld met boontjes

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 cordon bleus (beenhouwerij)
  • 200 g fijne prinsessenbonen
  • 0.5 bosje lente-uitjes
  • 0.5 plantje bieslook (diepvries)
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 koffiel. tapenade van groene olijven (versmarkt)
  • 0.5 eetl. boter
  • 1.5 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • peterselie
  • zoete aardappel

Recipe

  1. - Snipper de lente-uitjes fijn.
    - Verwijder de harde uiteindes van de boontjes en snij in stukken van 1 cm.
    - Snipper het bieslook en de peterselie fijn.
    - Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water.

  2. 1 Koek de zoete aardappelen ± 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.
    2 Kook intussen de boontjes ± 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
    3 Meng de fijngesnipperde kruiden en de lente-uitjes onder de boontjes. Breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, peper en zout.
    4 Smelt 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de cordon bleus 4 à 5 min. aan elke kant.
    5 Snij elke zoete aardappel in het midden open, maar snij niet helemaal doormidden. Lepel er telkens 1 eetl. tapenade in en wat van de boontjesmengeling.

  3. Serveer elke cordon bleu met een gevulde zoete aardappel.