Chipolata met boontjes, kerstomaten en krielaardappelen

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 chipolata's varken (beenhouwerij)
  • 200 g prinsessenbonen
  • 175 g kerstomaten in verschillende kleuren
  • 0.25 plantje platte peterselie
  • 350 g krielaardappelen
  • 0.5 teentje knoflook
  • 1 eetl. boter
  • peper en zout

Recipe

  1. (10 min.)
  2. - Snij de kerstomaten middendoor.
  3. - Breek de prinsessenbonen in 2.
  4. - Hak de platte peterselie grof.
  5. - Snipper het knoflook fijn.
  6. - Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.
  7. (20 min.)
  8. 1 Kook de krielaardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de boontjes toe.
  9. 2 Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de chipolata’s 5 min. Voeg de laatste min. het knoflook toe.
  10. 3 Voeg de gekookte krieltjes en de boontjes toe en laat nog 5 min. mee bakken.
  11. 4 Meng er de kerstomaten en de platte peterselie onder en laat 2 min. mee opwarmen. Kruid met peper en zout.