- Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes (hou het groen apart voor de afwerking).
- Snipper de peterselie fijn (hou wat apart voor de afwerking).
- Scheid het eiwit van het eigeel. Klop de eigelen los met de geraspte parmezaan en de room. Kruid met peper en zout.
1 Kook de capellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
2 Verhit intussen een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak de spekblokjes 2 à 3 min. Voeg de sjalot, het knoflook, het wit van de lente-uitjes en de champignons toe en bak nog 5 à 8 min.
3 Voeg de courgette toe en laat nog 2 à 3 min. opwarmen.
4 Haal de pan van het vuur en meng er de pasta, het eimengsel en de peterselie onder. Laat al roerend opwarmen (de eieren mogen niet stollen). Kruid met peper en zout.
Werk af met de rest van de peterselie, het groen van de lente-uitjes en de pijnboompitten. Serveer met de rucola.