Eenpansgerecht met rijst en gehakt

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 200 gr rijst
  • 300 gr rundergehakt
  • 500 ml bouillon (vlees- of groente)
  • 2 paprika's
  • 1 ui
  • 390 gr tomatenblokjes
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • snuf peper en zout

Recipe

  1. Snipper de ui en snijd de paprika's in kleine blokjes.
  2. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan en bak ondertussen de paprika's mee. Zodra de ui, na ongeveer 4-5 minuten, glazig is, doe je het gehakt erbij samen met de kruiden.
  3. Bak het gehakt rul in nog eens ongeveer 4-5 minuten.
  4. Doe dan de rijst, de tomatenblokjes en de bouillon erbij. Roer even goed door en breng daarna aan de kook.
  5. Laat alles ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen met een deksel op de pan.
  6. Als het vocht is opgenomen en de rijst gaar is, kan het vuur uit. Verdeel wat plakken mozzarella over de bovenkant en laat nog even lekker smelten.
  7. Serveer met wat verse kruiden, bijvoorbeeld basilicum of oregano.