Brochette van chipolata en kip met Provençaalse saus en Griekse pasta

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 boerenchipolata's varken (beenhouwerij)
  • 0.25 borstfilet van braadkip (beenhouwerij)
  • 2 sneetjes gerookt spek
  • 125 g champignons
  • 0.5 gele paprika
  • 0.5 courgette
  • 0.5 ui
  • 200 g griekse pasta (risoni)
  • 165 g passata (gezeefde tomaten)
  • 1.5 eetl. olijfolie
  • 1 blaadjes laurier
  • 0.5 koffiel. provençaalse kruiden
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (20 min.)
  2. - Snij de chipolata's en de halve kipfilet in blokjes van 2 cm en de sneetjes gerookt spek in 2. Rol het spek op. Maak brochettes door de chipolata, de kip en het spek afwisselend op spiejes te prikken. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
  3. - Snij de ui in 2 en dan in fijne halvemaantjes.
  4. - Snij de paprika in 4 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in reepjes.
  5. - Snij de champignons in 2 en dan in kleine stujes.
  6. - Snij de courgette in de lengte in 4 en daarna in dunne plakjes.
  7. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de ui en de paprika ± 5 min. Voeg de courgette en de champignons toe en bak nog 3 min. Overgiet met de passata en kruid met peper en zout. Vul het lege flesje van de passata met water en voeg toe aan de saus. Doe er de laurierblaadjes bij en laat ± 15 min. sudderen.
  8. 2 Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  9. 3 Verhit een (grill)pan en bak de brochettes ± 2 min. aan elke kant.
  10. Serveer de Griekse pasta met de brochettes en besprenkel met wat Provençaalse kruiden. Geef er de saus bij.