Brazades en gevulde paprika met tomatenrijst

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 4 brazades (beenhouwerij)
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 tomaten
  • 1 lente-uitjes
  • 0.5 teentje knoflook
  • 62.5 g rijst
  • 0.25 blokje groentebouillon
  • 0.5 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Recipe

  1. Bereiding in de keuken
  2. 1 Snipper het knoflook en de lente-uitjes heel fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes.
  3. 2 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de lente-uitjes 1 min. Voeg de rijst toe en overgiet met 3 dl water. Verkruimel er het halve bouillonblokje over en laat 10 min. garen. Roer er daarna de tomatenblokjes onder. Kruid met peper en zout.
  4. 3 Snij intussen bovenaan een klein hoedje van de puntpaprika’s en verwijder de pitjes voorzichtig met een scherp mes.
  5. 4 Vul de zoete puntpaprika’s met de rijstmengeling en leg er het hoedje op. Steek een brochettestokje door het hoedje in de puntpaprika’s (zo kan u ze straks makkelijk omdraaien).
  6. Bereiding op de barbecue
  7. 5 Gril de gevulde paprika’s ± 15 min. in het midden van een matig warme barbecue. Draai ze tussendoor om zodat ze aan alle kanten kleuren.
  8. 6 Bak ondertussen de brazades op de barbecue.