1 Snipper het knoflook en de lente-uitjes heel fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes.
2 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de lente-uitjes 1 min. Voeg de rijst toe en overgiet met 3 dl water. Verkruimel er het halve bouillonblokje over en laat 10 min. garen. Roer er daarna de tomatenblokjes onder. Kruid met peper en zout.
3 Snij intussen bovenaan een klein hoedje van de puntpaprika’s en verwijder de pitjes voorzichtig met een scherp mes.
4 Vul de zoete puntpaprika’s met de rijstmengeling en leg er het hoedje op. Steek een brochettestokje door het hoedje in de puntpaprika’s (zo kan u ze straks makkelijk omdraaien).
Bereiding op de barbecue
5 Gril de gevulde paprika’s ± 15 min. in het midden van een matig warme barbecue. Draai ze tussendoor om zodat ze aan alle kanten kleuren.