Braadkip met spek, geroosterde venkel en jonge wortelen
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
0.5 braadkip (beenhouwerij)
100 g spekblokjes (gerookt)
0.5 bosje jonge wortelen
0.5 venkel
0.5 citroen
1 sjalotten
1 dl culinaire room (20 % v.g.)
200 g casarecce (pasta)
0.5 eetl. olijfolie
1 eetl. kerriepoeder
0.25 blokje kippenbouillon
peper en zout
Recipe
(10 min.)
- Snij het loof van de wortelen (er mag nog een stukje aan blijven) en schil ze.
- Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne halvemaantjes.
- Snij de sjalotten in kwartjes.
- Snij de citroen middendoor.
- Los het halve bouillonblokje op in 3 dl heet water.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
1 Schik de kip in een ovenschaal en bestrijk met de citroenhelften. Kruid met peper en zout en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
2 Haal de kip uit de oven en schik er de wortelen, de venkel, de sjalotten en de spekblokjes rond. Overgiet met de room en de kippenbouillon en bestrooi met het kerriepoeder.
3 Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en zet de kip 50 min. in de oven.
4 Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er de olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
5 Besprenkel de kip en de groenten net voor het serveren met het citroensap uit de citroenhelften.