Boomstammetjes met geroosterde butternut en romige spinazie
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
2 kalfs blinde vinken
200 g spinazie
0.25 butternutpompoen
0.5 sjalot
1 teentjes knoflook
250 g krielaardappel
50 g verse room
25 g walnootpitten
3.5 eetl. olijfolie
nootmuskaat
peper en zout
Recipe
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Schil de butternutpompoen, verwijder de pitten en de draden en snij in het vruchtvlees in hele fijne plakken. Leg naast elkaar op een bakplaat, besprenkel met 2 el olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
3 Verhit intussen 2 el olijfolie in een braadpan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 20 à 25 min. verder garen.
4 Verhit 2 el olijfolie in een andere braadpan en bak de voorgekookte krieltjes ± 10 min. Kruid met peper en zout.
5 Snipper intussen de sjalot en het knoflook fijn. Hak de walnootpitten fijn.
6 Verhit 1 el olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Roer er de spinazie onder en laat slinken. Voeg de roomkaas toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
7 Verdeel de boomstammetjes over de borden en leg er de butternutpompoen naast. Schep er de spinazie over en bestrooi met de walnootpitten. Serveer met de gebakken krieltjes.