Biefstuk en geroosterde krielaardappelen met groenten
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
2 biefstukken chateaubriand (beenhouwerij)
1 gele puntpaprika's
225 g tapastomaten
50 g rucola
2 takjes oregano (vers)
300 g krielaardappelen
0.5 rode ui
0.5 teentje knoflook
1.5 eetl. olijfolie
peper en zout
Recipe
(10 min.)
- Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.
- Snipper de rode ui en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in reepjes.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
(50 min.)
1 Verdeel de krielaardappelen over een ovenschaal en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
2 Haal de aardappelen uit de oven en meng er de paprika, de rode ui, het knoflook, de tapastomaten en de oregano onder. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet nog 20 min. in de hete oven.
3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de biefstukken 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en bak verder naar smaak.
Haal de ovengroenten uit de oven en meng er de rucola onder. Snij de biefstukken in schuine reepjes. Serveer meteen.