Basmatirijst en bonencurry met lente-uitjes

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 1 tomaten
  • 0.5 bosje lente-uitjes
  • 0.5 limoen
  • 125 g basmatirijst
  • 155 g linzen (blik)
  • 100 g zwarte bonen (blik)
  • 180 g witte reuzenbonen (bokaal)
  • 2 dl kokosmelk (blik)
  • 2 koffiel. groenecurrypasta
  • 1 eetl. olijfolie
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • zout

Recipe

  1. (20 min.)
  2. - Snij onderaan in de tomaten een kruisje en dompel ze 30 sec. onder in kokend water. Haal ze eruit met een schuimspaan en koel af onder koud water. Pel de tomaten. Snij ze dan in 4 en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes.
  3. - Spoel de bonen en de linzen in een zeef onder koud water. Laat uitlekken.
  4. - Snij de limoen in partjes.
  5. - Snij de lente-uitjes in ringen (hou een deel van het groen apart voor de afwerking).
  6. 1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  7. 2 Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en voeg de currypasta toe. Laat 1 min. bakken.
  8. 3 Voeg de kokosmelk, 1 dl water en het bouillonblokje toe en laat 2 min. koken.
  9. 4 Doe er de uitgelekte bonen en linzen, de tomatenblokjes en de lenteuitjes bij en laat nog 5 min. koken op een zacht vuur.
  10. Werk af met het groen van de lente-uitjes en de limoenpartjes.