Bakplaat met kruidige kip, kikkererwten en parelcouscous

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 250 g kippenhaasje (beenhouwerij)
  • 150 g paprikareepjes (diepvries)
  • 100 g babyspinazie (versmarkt)
  • 0.5 plantje koriander
  • 100 g parelcouscous
  • 200 g kikkererwten (blik)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 0.5 eetl. ras el hanout
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • peper (molen)
  • zout
  • 2 dl heet water

Recipe

  1. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
  2. Snipper de koriander fijn.
  3. Los het bouillonblokje op in 4 dl heet water.
  4. Hak de spinazie grof.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Verdeel de parelcouscous over een diepe bakplaat of braadslede. Verdeel er de kikkererwten en de diepgevroren paprikareepjes over. Overgiet met de bouillon en meng goed onder elkaar.
  7. Meng de olijfolie met de ras el hanout en de helft van de koriander. Kruid met peper en zout. Bestrooi er de kippenhaasjes mee en schik ze op de groenten.
  8. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
  9. Haal de bakplaat uit de oven en meng er de spinazie onder.
  10. Werk af met de rest van de koriander