R
ecipe
DB
Random recipe
Calendar
Manage
Ingredients
Tags
System jobs
Source
Edit
Bakplaat met boerenchipolata, aardappelschijfjes en groenten
Made
...
times
• First:
...
• Last:
...
Plan
Ingredients
Apply
2
boerenchipolata's varken (beenhouwerij)
62.5 g
buffelmozzarella
300 g
minikrieltjes
0.5
courgette
0.5
gele courgette
125 g
champignons
150 g
kerstomaatjes in tros
0.6 plantjes
basilicum
1 teentjes
knoflook
0.5 eetl.
kruidenmix potatoes à l’americaine (ducros)
1 eetl.
olijfolie
zwarte peper (molen)
Recipe
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij de courgettes in de lengte in 4 en snij in schuine stukken.
- Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.
- Snipper het knoflook fijn.
- Verdeel de kerstomaatjes in trosjes.
- Snij de champignons in 2.
- Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water.
Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met de olijfolie, het knoflook en de kruidenmix.
Meng er de courgette en de champignons goed onder. Verdeel er de trosjes tomaten en de chipolata’s over.
Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Draai de chipolata’s halverwege om.
Scheur de buffelmozzarella in stukken.
Verdeel de mozzarella en de blaadjes basilicum over de bakplaat en geef nog een draai van de pepermolen.