Bakplaat met boerenchipolata, aardappelschijfjes en groenten

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 boerenchipolata's varken (beenhouwerij)
  • 62.5 g buffelmozzarella
  • 300 g minikrieltjes
  • 0.5 courgette
  • 0.5 gele courgette
  • 125 g champignons
  • 150 g kerstomaatjes in tros
  • 0.6 plantjes basilicum
  • 1 teentjes knoflook
  • 0.5 eetl. kruidenmix potatoes à l’americaine (ducros)
  • 1 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)

Recipe

  1. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. - Snij de courgettes in de lengte in 4 en snij in schuine stukken.
  3. - Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.
  4. - Snipper het knoflook fijn.
  5. - Verdeel de kerstomaatjes in trosjes.
  6. - Snij de champignons in 2.
  7. - Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water.
  8. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met de olijfolie, het knoflook en de kruidenmix.
  9. Meng er de courgette en de champignons goed onder. Verdeel er de trosjes tomaten en de chipolata’s over.
  10. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Draai de chipolata’s halverwege om.
  11. Scheur de buffelmozzarella in stukken.
  12. Verdeel de mozzarella en de blaadjes basilicum over de bakplaat en geef nog een draai van de pepermolen.