Aardappel-groenteschotel met merguez

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 3 merguez lam + varken (beenhouwerij)
  • 1 rode paprika's
  • 0.5 courgette
  • 50 g rucola
  • 1 takjes rozemarijn (vers)
  • 1 sjalotten
  • 1 teentjes knoflook
  • 250 g voorgekookte aardappelblokjes (versmarkt)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 0.5 koffiel. paprikapoeder
  • 0.5 snuifje cayennepeper
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (15 min.)
  2. - Snij de paprika’s in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in blokjes van 2 cm.
  3. - Snij de courgette in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een koffielepel. Snij de rest in halvemaantjes van 1/2 cm.
  4. - Snij de sjalotten in 4 en snipper het knoflook fijn.
  5. - Snij de merguez in stukjes van 2 cm.
  6. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. 1 Doe de aardappelen, de sjalotten, het knoflook, de paprika's en de courgette in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en kruid met rozemarijn, paprikapoeder, cayennepeper, zwarte peper en zout. Zet 20 min. in de
  8. voorverwarmde oven.
  9. 2 Voeg de merguez toe aan de ovenschaal. Meng onder elkaar en bak nog 20 min. in de oven.
  10. 3 Meng de rucola er vlak voor het serveren onder.