Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli 8 minuten. Ik doe dit meestal samen in één pan en voeg de broccoli toe nadat de rijst een paar minuten heeft gekookt.
Verhit wat olie in een pan en bak de kip in circa 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Was de courgette en snijd deze in kleine stukjes. Snijd het groene deel van de prei in ringetjes.
Voeg de courgette en de prei toe aan de kip en bak een paar minuten mee. Haal uit de pan en zet opzij.
Verhit 1 el boter in de pan. Voeg 1 el bloem toe als de boter gesmolten is.
Roer tot je een roux krijgt.
Voeg geleidelijk de bouillon toe terwijl je blijft roeren. Blijf roeren tot je een gladde saus hebt.
Voeg de crème fraîche toe en roer opnieuw.
Proef de saus en breng op smaak met 1 tl mosterd, peper en zout.
Voeg de kip, groenten en broccoli toe aan de saus.
Verdeel de rijst over de ovenschaal en schep de saus erop. Roer goed door elkaar.
Strooi de geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.