Worstjesstoofpot met bloemkool

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 chipolata's varken (beenhouwerij)
  • 2 merguez lam + varken (beenhouwerij)
  • 3 tomaten
  • 0.5 bloemkool
  • 0.5 plantjes verse basilicum
  • 0.5 uien
  • 125 g voorgekookte tarwegraantjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 koffiel. provençaalse kruidenmix
  • 0.5 kl paprikapoeder
  • 0.5 kl gedroogde basilicum
  • 0 kl gedroogde rozemarijn
  • zout

Recipe

  1. Pel de tomaten (dat
    gaat makkelijk als je ze
    eerst 10 sec. onderdompelt
    in kokend water). Snij de
    tomaten in blokjes.
  2. Snipper de ui en het
    basilicum fijn.
  3. Snij de bloemkool in kleine
    roosjes.
  4. Verhit de olijfolie in een
    kookpot en bak de worsten
    en de fijngesnipperde ui
    goudbruin.
  5. Voeg de bloemkoolroosjes
    en de blokjes tomaat toe,
    samen met 1 dl water.
    Kruid met het gedroogde
    basilicum, het paprikapoeder,
    de rozemarijn en de Provençaalse
    kruiden. Dek af en laat
    15 min. sudderen.
  6. Kook intussen de tarwegraantjes
    gaar in lichtgezouten
    water (kooktijd: zie verpakking).
    Giet af.
  7. Haal de worsten uit de
    kookpot, snij in stukken van
    4 cm en doe ze opnieuw bij
    de groenten. Bestrooi met het
    verse basilicum.