Risotto met tomaat _ gebakken zalm

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 200 g zalm
  • 150 g risottorijst
  • 0.5 liter groentenbouillon
  • 200 g tomaten
  • 0.5 gele ui
  • parmezaan
  • peterselie
  • 0.5 glas witte wijn
  • boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Recipe

  1. Kruid de zalm langs beide kanten met peper & zout. Bak in een goeie klont boter helemaal gaar.
  2. Neem een wokpan. Snijd de ui fijn, stoof aan in olijfolie. Voeg de risottorijst toe & toast even mee. Blus eventueel met witte wijn en laat uitkoken.
  3. Voeg de tomaten toe en een deel van de groentenbouillon. Laat inkoken en herhaal tot de risotto volledig gaar is.
  4. Voeg de Parmezaan toe en roer door. Voeg daarna ook de zalm in zijn geheel toe, roer goed door zodat de zalm helemaal uit elkaar valt. Hak uiteindelijk wat peterselie fijn en voeg toe. Kruid eventueel nog bij met peper & zout.