Italiaanse gevulde paprika met gehakt

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 paprika's
  • 125 gr rundergehakt
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 teen knoflook
  • 25 gr geraspte kaas
  • 1 tl tijm
  • 0.5 tl rozemarijn
  • 100 gr tomatenblokjes
  • 0.5 bol mozzarella
  • zout en peper

Recipe

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd het kapje van de paprika's en verwijder de zaadjes.
  3. Snijd de mozzarella in plakjes.
  4. Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn.
  5. Giet een scheutje olie in een pan en bak de rode ui, knoflook, kruiden en het gehakt.
  6. Als het gehakt rul gebakken is, kunnen de tomatenblokjes erbij.
  7. Voeg na een minuut of 5 de geraspte kaas toe en meng alles door elkaar.
  8. Als de kaas gesmolten is, kun je alle paprika's gaan vullen met het gehaktmengsel.
  9. Zet de paprika's rechtop in een ingevette ovenschaal.
  10. Leg op elke paprika een plakje mozzarella.
  11. Bak de gevulde paprika's ongeveer 20 minuten in de oven.