Warme couscoussalade met zoete aardappel en pastinaak
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
1.5 pastinaken
1.5 zoete aardappelen
1.5 lente-uitjes
1.5 takjes verse tijm
50 g feta
125 g couscous (tarwegriesmeel)
25 g cashewnoten
0.5 el hennepzaad
2.5 dl water
0.5 blokjes groentebouillon
1 el olijfolie
0.5 blaadjes laurier
peper
Recipe
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
Voorbereiding:
(15 min.)
Schil de pastinaak en de zoete aardappelen en snij in gelijke reepjes.
Snij de lente-uitjes in de lengte in 4 en daarna in stukken van 3 à 4 cm.
Hak de cashewnoten grof.
Verkruimel de feta.
Bereiding:
Verhit de olijfolie in een braadpan of wok en bak de pastinaak, de zoete aardappelen en de lente-uitjes 10 min. Roer er de tijmtakjes en het laurierblaadje onder en kruid met peper en zout.
Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete bouillon. Laat 10 min. afgedekt zwellen. Maak los met een vork.
Haal de tijm en de laurier uit de wok en meng de groenten onder de couscous.
Afwerking:
Bestrooi de couscous met de feta, de cashewnoten en de hennepzaadjes.