Merguez met parelcouscous en geroosterde broccoli

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 4 merguez lam + varken (beenhouwerij)
  • 1 broccoli
  • 0.5 citroenen
  • 2 lente-uitjes
  • 85 g griekse yoghurt
  • 100 g parelcouscous
  • 25 g hazelnoten
  • 3 el olijfolie
  • 0.5 kl ras el hanout
  • zwarte peper
  • zout

Recipe

  1. Verdeel de broccoli's in roosjes. Breng op smaak met 4 eetl. olijfolie en de ras el hanout.
  2. Hak de hazelnoten fijn.
  3. Snipper de lente-uitjes fijn.
  4. Pers de citroen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
  7. Kook intussen de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de merguez 5 à 7 min. aan alle kanten goudbruin.
  9. Meng ondertussen het citroensap en de lente-uitjes onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.
  10. Meng de parelcouscous onder de geroosterde broccoli.
  11. Serveer met de merguez en de yoghurtdressing en bestrooi met de hazelnoten.