R
ecipe
DB
Random recipe
Calendar
Manage
Ingredients
Tags
System jobs
Source
Edit
Merguez met parelcouscous en geroosterde broccoli
Made
...
times
• First:
...
• Last:
...
Plan
Ingredients
Apply
4
merguez lam + varken (beenhouwerij)
1
broccoli
0.5
citroenen
2
lente-uitjes
85 g
griekse yoghurt
100 g
parelcouscous
25 g
hazelnoten
3 el
olijfolie
0.5 kl
ras el hanout
zwarte peper
zout
Recipe
Verdeel de broccoli's in roosjes. Breng op smaak met 4 eetl. olijfolie en de ras el hanout.
Hak de hazelnoten fijn.
Snipper de lente-uitjes fijn.
Pers de citroen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
Kook intussen de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de merguez 5 à 7 min. aan alle kanten goudbruin.
Meng ondertussen het citroensap en de lente-uitjes onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.
Meng de parelcouscous onder de geroosterde broccoli.
Serveer met de merguez en de yoghurtdressing en bestrooi met de hazelnoten.