Meng 6 eetl. pesto, 6 eetl. lichte room en de stukjes gedroogde tomaten.
Bereiding:
Smelt de boter in een grote pot en stoof de ui glazig gedurende 2 à 3 min. Voeg het gehakt toe en prak het fijn met een vork. Roer om tot het vlees goed gaar is.
Voeg de diepgevroren preiringen toe, de champignonstukjes, de tomatenpuree en een beetje water. Kruid met peper en zout.
Meng goed, dek af en laat pruttelen op een zacht vuur gedurende ± 15 min.
Voeg de room en de diepgevroren tomatenblokjes toe. Goed mengen. Laat nog 2 à 3 min. op het vuur en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Bereid intussen de pasta: breng 3 L water aan de kook met een groentebouillonblokje en kook de pasta gaar. Giet af en meng er een eetl. olijfolie onder.
Doe in een grote ovenschotel: een laag pasta, een laag preibereiding en de helft van de pestosaus.
Voeg weer een laag pasta en een laag preibereiding toe. Eindig met de rest van de pestosaus.
Leg er de schijfjes mozzarella op, bestrooi met het versnipperde bieslook en wat paprikapoeder.
Schuif 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat even kleuren onder de grill, zodat de kaas een mooi kleurtje krijgt.