R
ecipe
DB
Random recipe
Calendar
Manage
Ingredients
Tags
System jobs
Source
Edit
Indische groentecurry met kokos en citroengras
Made
...
times
• First:
...
• Last:
...
Plan
Ingredients
Apply
3
tomaten
0.5
gele paprika
0.5
rode paprika
0.5
limoen
0.5 plantje
koriander
1.5 cm
gember
0.5 stengel
citroengras
0.5
zoete aardappel
0.5
ui
1 teentjes
knoflook
170 g
kikkererwten (bokaal)
2 dl
kokosmelk
0.5 el
olijfolie
1 eetlepels
garam masala
Recipe
Voorbereiding:
(25 min.)
Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes met een koffielepel. Snij in blokjes.
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.
Rasp de gember fijn.
Verwijder het droge buitenste laagje van het citroengras. Snipper de rest heel fijn.
Snij de ui fijn en pers het knoflook.
Bereiding:
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook, de gember en het citroengras 5 min.
Bestrooi met de garam masala en bak kort mee.
Voeg de blokjes tomaat, paprika en zoete aardappel en de kokosmelk toe. Roer goed en voeg water toe tot alles net onderstaat.
Dek af en laat ± 30 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om.
Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Snij de limoen in 4 partjes.
Meng de kikkererwten onder de curry en laat nog 2 min. opwarmen.
Afwerking:
Verdeel de curry over de borden en bestrooi met korianderblaadjes. Geef er een partje limoen bij en serveer met basmatirijst.