Pasta-spinaziegratin met kikkererwten, ricotta en citroen
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
150 g paprikareepjes (diepvries)
100 g boni selection spinazie diepvries
0.5 onbehandelde citroen (bio)
1 teentjes knoflook
0.5 ui
125 g ricotta
50 eetl geraspte kaas 'special mix
150 g volkorenspirelli
1 el pijnboompitten
165 g kerstomatensalsa
155 g kikkererwten uit blik
0.5 el olijfolie
zwarte peper
zout
Recipe
Rasp de citroenschil (niet het wit).
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
Snipper de ui en het knoflook fijn.
Meng de helft van de ricotta met de helft van de geraspte kaas en kruid met peper.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
Voeg de diepgevroren paprikareepjes en de kikkererwten toe en overgiet met de kerstomatensalsa. Laat 5 min. sudderen.
Giet de pasta af en meng er de diepgevroren bladspinazie en de ricotta met geraspte kaas onder.
Doe de pasta in een ovenschaal en vergiet met de groentesaus. Meng lichtjes onder elkaar.
Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en verdeel er de rest van de ricotta in kleine toefjes over. Bestrooi met de citroenzeste en de pijnboompitten en kruid met peper.
Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet 2 min. voor het einde de ovengrill aan.