Ovengebakken kip met chorizo en champignons in spinazieroomsaus
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
2 welzijnskippenbillen
75 g zachte chorizo
200 g spinazie
250 g champignons
3 teentjes knoflook
1 dl culinaire room
400 g aardappelen
3 el olijfolie
0.5 el italiaanse kruiden
zwarte peper
zout
Recipe
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke
stukken.
Verhit 1/3 van de olijfolie in een braadpan en
bak de kippenbillen aan alle kanten goudbruin.
Kruid met peper en zout.
Snij ondertussen de chorizo in schijfjes en pel de
teentjes knoflook. Bak de chorizo en het knoflook
de laatste 2 min. mee met de kippenbillen.
Doe de kippenbillen, het knoflook, de chorizo
en de aardappelen in een ovenschaal en bestrooi
met de Italiaanse kruiden en 1/3 van de olijfolie.
Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
Snij ondertussen de champignons middendoor.
Verhit de rest van de olijfolie in de pan van de kip
en bak de champignons 5 min. goudbruin. Voeg de
room en de spinazie toe en laat nog 2 à 3 min. mee
garen. Kruid met peper en zout.
Verdeel de kip en de aardappelen over de
borden en lepel er de romige groenten bij.