Ovengebakken kip met chorizo en champignons in spinazieroomsaus

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 welzijnskippenbillen
  • 75 g zachte chorizo
  • 200 g spinazie
  • 250 g champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 dl culinaire room
  • 400 g aardappelen
  • 3 el olijfolie
  • 0.5 el italiaanse kruiden
  • zwarte peper
  • zout

Recipe

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke
    stukken.
  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een braadpan en
    bak de kippenbillen aan alle kanten goudbruin.
    Kruid met peper en zout.
  4. Snij ondertussen de chorizo in schijfjes en pel de
    teentjes knoflook. Bak de chorizo en het knoflook
    de laatste 2 min. mee met de kippenbillen.
  5. Doe de kippenbillen, het knoflook, de chorizo
    en de aardappelen in een ovenschaal en bestrooi
    met de Italiaanse kruiden en 1/3 van de olijfolie.
    Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Snij ondertussen de champignons middendoor.
    Verhit de rest van de olijfolie in de pan van de kip
    en bak de champignons 5 min. goudbruin. Voeg de
    room en de spinazie toe en laat nog 2 à 3 min. mee
    garen. Kruid met peper en zout.
  7. Verdeel de kip en de aardappelen over de
    borden en lepel er de romige groenten bij.