Slaatje van Griekse pasta met courgette, tomaat en tuinkruiden

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 1 courgettes
  • 125 g kerstomaatjes
  • 5 g verse basilicum
  • 5 g vers bieslook
  • 0.5 ui
  • 100 g feta
  • 50 g ontpitte zwarte olijven (blik)
  • 200 g griekse pasta (risoni)
  • 1.5 el olijfolie met basilicum
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Recipe

  1. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. Snipper de ui fijn. Snij de courgettes in de lengte in 4 en dan in kleine stukjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de courgette toe en bak ± 8 min. Kruid met peper en zout.
  4. Snij intussen de basilicumblaadjes en het bieslook fijn. Meng met de olijfolie met basilicum en kruid met peper en zout.
  5. Snij de snoeptomaten in stukjes en meng met de olijven en de basilicum-olijfolie.
  6. Snij de feta in blokjes.
  7. Verdeel de pasta over de borden en verdeel er de courgette, de tomaten en de blokjes feta over. Werk eventueel af met kleine basilicumblaadjes.