Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 cm. Snij ook het preiwit en het beetje van het preigroen in stukken van 2 cm.
Spoel de quinoa onder koud water.
Rasp de schil van 1 citroen en pers 1 helft uit (u hebt 1 eetl. sap nodig).
Hak de dille fijn.
Dep de vis goed droog en wentel ze door de bloem. Klop de overtollige bloem voorzichtig af.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de stukjes pompoen en prei in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de takjes tijm, de cayennepeper en zwarte peper en zout. Schud goed door elkaar. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
Kook de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Haal van het vuur en voeg de citroenzeste, 1 eetl. olijfolie en het citroensap toe. Kruid met de dille, zwarte peper en zout.
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de schelvishaasjes aan beide kanten 3 min. mooi goudbruin.
Serveer de vis met de citroenquinoa en de geroosterde pompoen en prei.