Barbecueburger en tarwegraantjes met worteltapenade

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 barbecueburgers (beenhouwerij)
  • 250 g wortelen
  • 0.5 komkommer
  • 0.5 el citroensap
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 0.5 teentje knoflook
  • 1 el ricotta
  • 200 g voorgekookte tarwegraantjes
  • 1 el pijnboompitten
  • 1.5 el honingmosterddressing
  • 1.5 el olijfolie
  • 0 koffiel gemalen koriander
  • 0.5 kl paprikapoeder
  • zwarte peper

Recipe

  1. Bestrijk de burgers met de honingmosterdvinaigrette en zet koel weg.
  2. Schil de wortelen en snij in stukjes. Kook ze 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  3. Snij intussen de komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Snij in gelijke blokjes.
  4. Maak de worteltapenade: mix de wortelen, 2 el olijfolie, het citroensap, de gemalen koriander en het knoflook fijn. Meng er de ricotta onder en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
  5. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  6. Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snipper de peterselie fijn (hou enkele takjes apart).
  7. Verhit 1 el olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 5 à 7 min. goudbruin aan elke kant.
  8. Meng intussen de komkommer, de pijboompitten, de fijngesnipperde peterselie en de worteltapenade onder de tarwegraantjes. Verdeel over de borden en geef er een burger bij. Werk af met de rest van de peterselie.