Stoofpotje van pompoen, linzen en quorn met Thaise kruiden

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 175 g fijngehakte quorn
  • 0.75 el kruidenmix op thaise wijze
  • 300 g kastanjepompoen
  • 0.5 ui
  • 100 g gedroogde groene linzen
  • 125 g thaise rijst
  • 0.5 el olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Recipe

  1. Snipper de ui fijn. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Roer er de linzen onder. Overgiet met 5 dl water. Laat 5 min. sudderen.
  2. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Roer samen met de Thaise kruidenmix onder de linzen en laat 10 min. verder garen op een zacht vuur. Roer af en toe om.
  3. Kook intussen de Thaise rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en kruid met peper en zout.
  4. Roer de diepgevroren quorn onder de groenten en laat nog 2 min. mee opwarmen.