Eenvoudige pasta pesto met courgette en spek

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 175 g penne
  • 1 el pijnboompitten
  • 20 g basilicum (2 bakjes à 20 g)
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • 0.5 teen knoflook
  • 25 g parmezaanse kaas
  • 62.5 g gerookte spekreepjes
  • 1.5 courgettes
  • 1 snufjes peper
  • 0.5 staafmixer

Recipe

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  2. Pureer met de staafmixer de basilicumblaadjes met 1 el pijnboompitten, 75 ml olijfolie, de knoflook en 2?3 van de kaas tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met peper.
  3. Verhit in een koekenpan de resterende olijfolie. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Voeg de courgette toe. Bak de courgette in 2-3 min. knapperig gaar.
  4. Giet de pasta af en vang een kop kookvocht op. Schep de pasta met de pesto en voldoende kookvocht door het courgettemengsel zodat een smeuïge pasta ontstaat.
  5. Breng op smaak met peper en schep op 4 borden. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten en kaas.